Ook dit seizoen gaan de juniortrainingen door !
Deze trainingen zijn bedoeld voor onze juniorleden (t.e.m. 18 jaar) die al minimum in het bezit zijn van hun basisbrevet, en bij voorkeur al enige competentie in evolutie 1 hebben. 
Tijdens deze training is het de bedoeling om net dat stapje verder te gaan en windsurftechnieken te verfijnen om de stap naar een groter meer / zee te kunnen zetten.
(Power)gijp, beachstart, voetbanden, wedstrijdtechnieken, beginselen van trapeze, waterstart, planeren, ... komen aan bod.

 


De trainers van dit jaar zijn ervaren surfers:

  • Vincent (25 jaar windsurfervaring, zowel op binnenwateren als op zee, ook veel kitesurfervaring)
  • Lodewijk (17 jaar windsurfervaring, 4 jaar training gegeven op zee bij surfschool.be, ook veel golfsurfervaring)

 

Planning:

Er staan 12 trainingen gepland (2 reserve data in oktober). Er is sinds dit jaar ook de mogelijkheid om 6 trainingen te volgen ipv 12 (zodat het combineerbaar is met andere weekendplannen of je na een aantal trainingen kan aansluiten). 
Als de weersomstandigheden echt ontoereikend zijn, kunnen er training afgelast of verplaatst worden. Dit zal duidelijk gecommuniceerd worden naar ouders en junioren toe.
Elke training vindt plaatst op een zaterdag van 9u30 tot 12u.
Volgende data kan u in onze kalender terug vinden:

  • START training: 6 april
  • verdere data volgen

Ons team doet al enkele jaren mee aan de interkids wedstrijden. Dit zijn vriendschappelijke wedstrijden onder een aantal surfclubs (o.a. Beervelde, Deinze, Nieuwpoort...) met heel mooie prijzen. Deze wedstrijden zijn de ideale mogelijkheid om andere surfers te leren kennen. Tijdens deze wedstrijden zijn er 2 disciplines, parcourvaren en freestylen (je hoeft niet aan beide deel te nemen). We oefenen dit allemaal tijdens de trainingen. De data van de wedstrijden worden binnen het team gecommuniceerd.

Inschrijving:

Inschrijven kan na goedkeuring van de surfschool. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt. De limiet ligt op 12 deelnemers zodat de kwaliteit van de trainingen kan gegarandeerd worden.
Eén proefles is mogelijk voor leden die nog nooit juniortraining gevolgd hebben.

Nog vragen?
surfschool@surfclubheusden.be